Sunday, November 11, 2012

instant mushroom soup





Petang kelmarin akak dan SRK bawa anak2 makan kat satu kedai yang agak famous kat bandar ikan patin ni. Anak2 ni kalau tak makan nasi goreng cina, tak sah. Akak makan sup cendawan dengan roti je, itu pun share dengan SRK. Kita orang diet =)).  Rupanya sup kami habis dimakan oleh anak2, tetiba pulak budak2 ni suka makan sup cendawan..

Maka nya petang semalam akak masakkan sup cendawan segera, cap Campbell's. Of course ada tanda halal, baru aman nak makan kan. Dah namanya instant, masukkan aje dalam periuk dan kacau. Kemudian masukkan air sebanyak satu tin (guna tin mushroom tu juga) dan kacau hingga mendidih. Hidangkan semasa masih panas.




Sup ni boleh la dihidangkan dengan bun tapi akak makan dengan roti bonjour, ada bijan lagi gitu. Sedap..boleh buat selalu. Anak2 pun makan. Boleh la korang cuba ye.


iphone yang hilang

Kelmarin dapat kawan2 baru dari Jepun. One of them is an English teacher in Singapore and married to Singaporean. The other one (...