Posts

Showing posts from February, 2017

cheesekut oreo meleleh

Image
Salam Jumaat yang penuh barokah.
Semalam plan asal nak tengok movie kat Quill City Mall, nak tengok cerita XXX...apa entah tajuknya sebab SRK nak tengok sangat cerita tu. Tapi anak dara tak boleh masuk pulak sebab cerita tu kategori P18. Tukar plan, nak tengok Kungfu Yoga pulak. Pun tak jadi sebab SRK pulak cakap tak best. Cerewet gak pakcik ni but it was okay. 
Bila tak jadi pergi tengok movie, plan pergi Cold Storage. Lama tak terjah ke Cold Storage. Paling dekat kat Sunway Putra, naik tren RM2.60 jek bayar tambang pergi balik. Jimat. Tak payah nak pikir pasal parking dan duit parking. Ramai orang kat Sunway Putra semalam, maklum la cuti kan. Satu benda yang akak suka pergi Sunway Putra ni ialah window shopping baju2 kat situ. Banyak sangat pilihan dan harga agak berpatutan. Daripada Cotton On, H&M etc. Kalau nak baju2 yang bajet lagi, terjah kat Trio. Banyak baju blaus, kemeja dan jeans yang murah (below RM50). Tapi kalau feeling2 banyak duit, pergi la butik2 lain.







Sebelum ke …

DaripadaNya kita datang dan KepadaNya kita kembali

Hari ni masuk ofic selepas 9 hari cuti. Cuti CNY dan ditambah dengan cuti peristiwa kembalinya mak mertua ke Rahmatullah pada 1 Februari 2017. Agak tiba2 mendapat berita sedih tapi alhamdullillah SRK nampaknya tenang dan redha dengan pemergian mak tercinta.

Waktu tu tengah sibuk memasak gulai ikan patin kat rumah mak akak, tetiba kakak ipar bagitau yang mak mertua dah tak ada. Mungkin akak ada rasa ralat sikit sebab agak lama tak berjumpa dengan arwah mak mertua disebabkan sebelum ni arwah selalu ke rumah anak2nya kat JB dan Penang. Kadang2 "bermastautin" kat Batang Kali, masa ni la kami boleh jumpa sebab dekat dengan KL. Ralat macamana pun, kalau dah sampai waktunya, dia tetap pergi. Itu janji yang pasti. Masa kita, belum tau lagi bila, macamana dan bagaimana. Masa mak pergi, terlalu mudah sebab perginya dalam tidur, selepas minta kakak ipar belikan nasi kerabu. Biasanya arwah mak tak lalu makan.

Ralat jugek sebab agak lewat tiba di Jerteh. Itupun nasib baik family ambik k…