Posts

Showing posts from November, 2016

apam beras simple

Image
Akak bukan terer masak kuih-muih, memang tak reti masak kuih pun. Takat nak makan 5-6 biji, baik akak beli jek. Tapi kadang2 tak semua kuih yang dibeli, rasanya sedap. Tak semua memenuhi citarasa akak. Kadang2 ada kuih yang too sweet, macam nak suruh akak kena diabetes jek. Kadang2 ada jugek kuih yang rasa tawar gitu. Memang susah nak dapatkan kuih yang sempurna.
SRK memang sedia maklum yang akak memang tak reti masak kuih =)
Tapi SRK cakap, akak yang malas nak masak kuih. Aisssshhhh....
Okay la, akak reti jugek masak kuih2 yang simple, seperti buah melaka, agar2, puding roti, karipap, puding karamel, kuih lapis etc. Eh!! Patut la SRK cakap akak yang banyak vitamin M. Lebih daripada tiga jenis kuih yang akak tau buat kan...kan..kan.. kira okay la tu. 
But frankly speaking, akak bukan pakar masak kuih, tak macam mak akak yang pandai buat macam2 jenis kuih. Tapi baru2 ni, saja main masak2 kuih dengan anak dara. Projek main masak2 ni timbul bilamana we all boring sesangat duk kat rumah.…