Posts

Showing posts from January, 2014

makan2 @ JB

Image
Since sebelum krismas tahun lepas lagi akak dah busy semacam dan mood nak menulis di blog macam "kejap ada kejap takde" gitu. Bermula dengan cerita anak dara akak yang "kecoh" kejap dengan keputusan PMR dia, tak sangka dapat keputusan yang macam tu. Alhamdullillah.




Aksi dan gaya gembira seorang anak dara. Alhamdullillah dapat keputusan yang cemerlang. Keep it up, well done! Akak pulak yang terlebih emo masa ambik result hari tu, empunya badan macam relax je walaupun akak tau dia sangat happy.
One day sebelum tu, akak terbang balik dari JB...memang terkejar-kejar sangat dek kerana esoknya keputusan PMR nak keluar. Drive balik kampung semata-mata kerana anak ni, Alhamdullillah segalanya dipermudahkan.
******
3-4 hari di JB, macam biasa duty kat sana. Sempat makan2 dengan kawan2 di restoran yang katanya asam pedas dia sedap. Lokasi tempat makan kat Plaza Angsana.




Ramai yang tahu tempat ni kot. Selesa tempatnya dan main menu adalah asam pedas dan ayam masak lemak cili p…

shopping @ nile.com.my

Image
Akhir tahun lepas, akak sempat online shopping untuk cari beg yang sesuai. Dan akhirnya jumpa beg yang agak ok untuk akak dan SRK. Akak beli kedua-dua beg ni kat nile.com.my. Dah lama sebenarnya akak selalu skodeng kat nile.com ni. Tapi kebanyakan fesyen baju yang ada lebih kepada remaja atau belia dan banyak juga yang produk yang ala2 k-pop.



Beg yang ini untuk SRK. Susah juga nak cari beg yang sesuai untuk dia sebab dia agak cerewet sikit kalau nak beli beg. Kalau bentuk beg bukan empat segi, mesti tak nak sebab macam perempuan katanya. Betul juga kan. SRK punya beg ni harganya bawah RM100. Murah kan.




Yang ni pulak untuk akak. Boleh guna bila akak jenjalan santai dengan anak2, nak bawa pegi ofis pun boleh. Tapi kalau nak pergi function atau official event macam tak sesuai la. Harga beg ni pun tak mahal, memang mampu sangat nak beli.
Satu hal yang akak suka tentang shopping kat nile.com ni ialah kepantasan derang deliver produk. Akak tempah beg ni pepagi buta, lepas lunchhour hariyan…