Monday, July 29, 2013

buka puasa @ ofis sendiri




Lepas berbuka puasa kat Dorsett, ofis pulak buat jamuan berbuka puasa bersempena majlis sidang media. Akak belasah aje duk kat meja untuk media. Perasan jadi media...hehe. Dah ada meja kosong kan. Tapi kalau media tak cukup tempat duduk, akak dan kawan2 tak ada masalah nak pindah tempat duduk.




Menu hari tu agak simple, gulai kawah, ikan masin, ulam & sambal belacan, ayam goreng, sayur campur dan .... entah apa lagi satu, lupa pulak. Dihidangkan dengan kuih cara berlauk, bubur lambuk dan kuih apa ek yang berendam dalam santan tu. Sayangnya santan dah jadi sedikit beku bila dah masuk maghrib tu.




Makan tak boleh tamak ye sebab kalau tamak, orang lain tak merasa. Lagipun banyak mana sangat la nak makan kan. 




Haaa...tu dia bubur lambuk. Akak boleh puji sedap la bubur lambuk ni, rasanya staf ofis sendiri yang "melambuk" nya. Tahniah atas usaha gigih bersama, banyak pahala tu.




Pembasuh mulut mesti la ada kan, ada anggur, epal hijau dan tembikai. Tapi akak bukan peminat tembikai, kalau tembikai kuning tu boleh juga. Setakat makan sepotong tu ok la.




Sky-juice dan sirap selasih dihidangkan kepada kami. Rasa manis sirap ni just nice aje, tak la manis sangat sampai rasa melekat kat tekak.




Ambil nasi sesenduk, curah kuah gulai kawah, ambil ikan berlada dan sayur campur, cukup la untuk makan berbuka puasa. Maybe you olls tiba2 ada idea kan nak masak apa petang ni kan.... =))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...