Wednesday, June 29, 2011

mee hailam @ red tomato



Red Tomato is actually kedai makan atau restoran yang (me rasa) ada banyak cawangannya. Tukang masaknya nampak macam datang dari negara sebelah, that's why tomyam nya ala-ala negara sebelah. Recently me sempat singgah makan mee hailam kat Red Tomato. Sedap tapi mee nya agak sedikit. Yang lebihnya, bawang :)

Apa pun, me antara regular customer Red Tomato.

Monday, June 27, 2011

what about "secret recipe"


...sharing for caring...straight copied from my inbox...


Saya lebih suka straight to the point, tiada selindung-selindung biar jelas lagi nyata. Kalau ikut artikel yang lain menyatakan bahan ramuan dari Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd mengandungi DNA Babi. Tetapi siapa pula yang menggunakan produk dari syarikat Puratos?




Jawapannya ialah Secret Recipe. Siapa yang tidak kenal dengan Secret Recipe, kedai yang menjual makanan dan kek yang sedap-sedap belaka. Sebut saja Secret Recipe dalam kepala mesti tengah fikir Indulgence, Tiramisu, Yogurt Cheese, Americano dan lain-lain produk kek. Akan tetapi bahan yang digunakan tidak halal kerana menggunakan bahan ramuan dari Syarikat Puratos Sdn Bhd yang mengandungi DNA Babi.

Agak tidak adil sekiranya saya mengatakan Secret Recipe sahaja yang tidak halal, pasti ada syarikat lain yang menggunakan ramuan dari Syarikat Puratos ini. Akan tetapi sumber yang boleh saya capai agak terhad. Sekiranya ada info yang berguna di kalangan pembaca. Kita kongsi bersama agar dapat elakkan memakan benda yang haram.

Thursday, June 2, 2011

ikan bakar @ belakang istana



Lunch for today,me dan kengkawan menerjah ke gerai ikan bakar kat belakang istana. Unfortunately, tak banyak gerai yang buka sebab bekalan air terputus. Tapi we all pesan juga ikan bakar... Kena tunggu lama sebab waktu kami sampai, nasi tengah menggelegak.

At last after 20 minutes, dapat la makan nasi tapi sedikit lembik. Makan nasi kosong dengan ikan bakar + air sirap. Lauk2 sampingan pun semua dah habis, dapat kuah kari ikan je sikit.. Nak move ke tempat lain, dah malas. So we all makan je apa yang ada...

Layan je la kan.. :)

pantai kemasik

Last two days, kami sekeluarga ke Dungun untuk menghantar anak dara yang dah mula kuliahnya semalam. Great, semalam juga birthday dia yan...